Junior Chamber International

JCI is een internationale organisatie met meer dan 200.000 leden in 110 landen. Over heel Nederland verspreid zijn er 100 kamers met in totaal 2.500 leden. De organisatie is niet politiek gebonden.

 

De missie van JCI is ‘Create better leaders to create better societies’, door ons vrij vertaald in persoonlijke ontwikkeling met als gevolg een positieve verandering in de maatschappij.

JCI Nederland

Eén van de kernactiviteiten van JCI is het stimuleren van persoonlijke groei en ontwikkeling.

 

JCI Nederland biedt een uitgebreid trainingsaanbod aan en leden kunnen tijdens een van de (inter)nationale congressen deelnemen aan diverse interessante trainingen. Leden van JCI kunnen ook zelf trainer worden.

 

Naast het volgen van trainingen word je bij JCI ook uitgedaagd om projecten en/of taken op te pakken die niet in het verlengde liggen van je dagelijkse werkzaamheden. Ons motto is: ‘Learning by doing’.


Netwerken, ontwikkelen groeien

Door goede contacten met een aantal vooraanstaande internationale instellingen, hebben JCI leden gemakkelijk toegang tot de kennis en kunde van organisaties. Jaarlijks worden Europese en wereldwijde congressen georganiseerd waar je kennis maakt met mede-leden uit andere landen en continenten. Het diverse netwerk is het gouden ei van JCI.

 

JCI is een betrokken en bewogen organisatie die haar leden de mogelijkheid biedt bij te dragen aan maatschappelijke projecten. Dat kan een lokaal of landelijk goed doel zijn, maar ook internationaal helpt JCI met het oplossen van belangrijke sociale kwesties. De leden van JCI organiseren de projecten en verzorgen zelf de uitvoering.


Pijlers

Op elk van deze gebieden kunnen JCI leden zich ontwikkelen. Dat kan bijvoorbeeld door het volgen van trainingen of door een opleiding te volgen om zelf trainer te worden om vervolgens binnen JCI trainingen te gaan geven. 

Ook kun je leren business te doen en een netwerk op te bouwen of projecten op te zetten voor goede doelen. Het bezoeken en organiseren van internationale congressen is een andere manier om je te ontwikkelen. De mogelijkheden zijn legio. Business

Ben je geïnteresseerd in mogelijkheden op zakelijk gebied. JCI organiseert zakelijke evenementen op lokaal, regionaal en landelijk niveau. Je krijgt er in een keer een netwerk van circa 2000 leden bij. Lid zijn van JCI schept een band en opent deuren die anders gesloten zouden blijven.

Community

Ben je maatschappelijk betrokken en wil je meehelpen om de wereld te verbeteren? Ben je geïnteresseerd in maatschappelijk verantwoord ondernemen? Word lid van een lokale organisatie bij jouw in de buurt en verbeter de wereld met lokale, nationale en internationale projecten. Veel projecten van lokale organisaties worden gerealiseerd door de handen uit de mouwen te steken.


International

JCI biedt je tevens de mogelijkheid om internationale contacten op te doen of om je internationale netwerk uit te breiden via Europese Conferenties en Wereldcongressen of door het vervullen van internationale functies.

Training & Coaching

Wil je jezelf ontwikkelen in nieuwe vaardigheden, zoals leiderschap, coachen of bijvoorbeeld teambuilding? Word dan lid van JCI. Het is niet meer nodig om dure bedrijfstrainingen te volgen, JCI beschikt over goede trainers binnen de eigen organisatie die je de gelegenheid bieden om voor weinig geld veel te leren. Misschien wil je liever zelf trainer worden? Ook die mogelijkheid krijg je binnen JCI.


Fun

De overkoepelende factor en de officieuze vijfde pijler is ‘fun’.

 

JCI blijft een vrijetijdsbesteding en het moet natuurlijk wel leuk blijven, wat natuurlijk heel erg blijkt uit de missie van JCI Quadrivium en onze foto's!


JCI Quadrivium

 

 KvK 55676774

JCI Nederland

Met ongeveer 2500 leden verdeeld over bijna 100 Kamers in Nederland richten wij ons op sociale relaties die samen tot ontwikkeling komen ten behoeve van jezelf, het bedrijfsleven en de maatschappij. De mogelijkheden zijn eindeloos! Zowel lokaal, nationaal als internationaal!