De kamer

JCI Quadrivium

Wij zijn JCI Quadrivium. JCI is de afkorting voor Junior Chamber International (voorheen Junior Kamer). Een wereldwijd netwerk van jonge, enthousiaste professionals tot en met 40 jaar, die elkaar opzoeken om zich te ontwikkelen: persoonlijk én professioneel.

 

JCI Quadrivium heeft leden uit Den Bosch en omstreken en is een van de jongste kamers in Nederland. Sinds 19 januari 2013 is JCI Quadrivium “geinstalleerd” en zijn we officieël aangesloten bij JCI Nederland.

 

Wil je meer informatie over JCI? Check de website van JCI Nederland.

 

Onze missie

De Brabantse bourgondische gezelligheid is de basis van het DNA van JCI Quadrivium.

 

Onze jonge groep professionals hechten waarde aan een informele netwerkclub die staat voor maatschappelijke betrokkenheid.

 

"Samen tot bruisende resultaten komen, waarbij eenieder geënthousiasmeerd wordt en waarbij ieders individuele ontwikkeling centraal staat".


Learning by doing

Een belangrijk principe van JCI is voor veel mensen “Learning by doing”. Elke dag opnieuw biedt zich de mogelijkheid aan iets nieuws te leren en om een stap te maken.

 

Ook in onze kamer vind je dit overal terug. Dat wil niet zeggen dat elke stap altijd in de goede richting is. Sterker nog, learning gaat het beste nadat iemand of iets gefaald heeft.

 

Wanneer we als groep in staat zijn elke ervaring om te zetten in iets positiefs, leidt dat tot een beter resultaat voor de volgende keer.

Onze geschiedenis

In oktober 2011 willen Mariska de Rouw en Inge Schuller een nieuwe jongerenkamer oprichten in Den Bosch. De naam Quadrivium, Latijn voor ‘Viersprong’ ofwel ‘daar waar vier wegen samen komen’, verwijst naar de centrale locatie van Den Bosch in het land op de kruising van de wegen A2 en A59. Daarnaast verwijst de Viersprong naar de vier pijlers van JCI (Business, Community, Internationaal en Trainingen).

 

Na een korte voorbereidingstijd vond in januari 2012 de kick off plaats. Tijdens de kick off zijn jonge mensen enthousiast gemaakt om deel te nemen aan JCI Quadrivium. En met succes! Inmiddels zijn we met 25 leden. Sinds 10 juli 2012 zijn we formeel een vereniging met eigen statuten. Uiteraard staan we ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.


JCI Quadrivium

 

 KvK 55676774

JCI Nederland

Met ongeveer 2500 leden verdeeld over bijna 100 Kamers in Nederland richten wij ons op sociale relaties die samen tot ontwikkeling komen ten behoeve van jezelf, het bedrijfsleven en de maatschappij. De mogelijkheden zijn eindeloos! Zowel lokaal, nationaal als internationaal!